فهرست مطالب

روش‌هایی برای کنترل استرس شغل حسابداری

استرس یکی از مواردی است که امروزه بسیاری از افراد در کسب و کارها و مشاغل مختلف با آن مواجه هستند. دلایل مختلفی وجود دارد که افراد در محیط کار خود به استرس دچار می‌شوند و افزایش غیر طبیعی آن می‌تواند در نحوه زندگی و عملکرد یک فرد تاثیر قابل توجهی داشته باشد. بسیاری از مشاغل شاخص مانند پزشکی، آتش نشانی، وکالت و مواردی مانند آن سطح مختلفی از استرس را تجربه می‌کنند.
شغل حسابداری نیز یکدیگر از مشاغلی است که دغدغه‌ها و چالش‌های مربوط به خود را دارد. با توجه به اینکه امروزه شغل حسابداری در کشور ایران طرفداران و متقاضیان زیادی را به خود اختصاص داده است، نیاز است که شرایط کنترل استرس نیز آموزش داده شود تا افرادی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند بتوانند به آن فائق شوند.

مسئله‌ای که وجود دارد این است که استرس کاری با رضایت شغلی رابطه معکوسی دارد. به این معنی که هر چقدر استرس کاری در یک فرد افزایش پیدا کند، میزان رضایتی که از شغل خود دارد کاهش پیدا می‌کند. امروزه با توجه به شرایط اقتصادی می‌توان گفت که حسابداری یکی از مشاغل پر استرس می‌باشد، بنابراین افرادی که نه به دلیل علاقه بلکه به خاطر درآمد قابل توجه آن، روی به این شغل می‌آورند، باید بدانند که گاهی صدای دهل شنیدن از دور خوش است. به عبارتی اگر از افرادی هستید که نمی‌توانید فشار کاری و استرس بالا را تحمل کنید بهتر است به سراغ این شغل نروید.

کنترل استرس شغل حسابداری

مسئولیت سنگین حسابداران از جایی شروع می‌شود که با ورود به یک شرکت و برعهده گرفتن منابع مالی و حسابرسی آن موظف هستند تا گزارش‌های دقیق و به دور از خطا و اشتباهی ارائه دهند. به همین دلیل است که گاهی افراد کم تحمل نمی‌توانند این فشار را تاب بیاورند و به دلیل کمبود رضایت شغلی از آن خسته و دلزده می‌شوند. با این حال رفتن به دوره‌های حسابداری مالی در اصفهان برای شما مفید خواهد بود و به کلیه امور حسابداری مسلط خواهید شد.

دلایل ایجاد استرس چیست؟

نکته‌ای که وجود دارد این است که کاهش شرایط استرس به محیط کاری، روابط سازمانی و ارتباط حسابدار با همکاران و مدیران بستگی دارد. طبیعی است که ارتباط صمیمی و دوستانه در یک محیط می‌تواند به کاهش استرس شغلی و در نتیجه افزایش راندمان و بازده کاری منجر شود و برعکس روابط رسمی و خشک منجر به افزایش اشتباهات و فرسایش فرد خواهد شد.

یکی دیگر از دلایل نگرانی در شغل حسابداری این است که وظایف شغلی حسابداران گاهی دچار ابهام بوده و به صورت دقیق و مشخص عنوان نمی‌شود. اگر وظایف انجام شده توسط حسابداران با انتظارات مدیران و کارفرمایان مغایرت داشته باشد، نه تنها آن‌ها دچار سردرگمی شده و بروز اشتباهات نیز بیشتر می‌شود، بلکه تنش بیشتری بین کارفرما و حسابدار در گزارش گیری و راندمان کاری به وجود می‌آید.

کنترل استرس شغل حسابداری

به منظور کاهش این چالش‌ها و دغدغه‌ها، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که هنگام استخدام از کارفرمای خود بخواهید که به صورت دقیق وظایف و مسئولیت‌های شما را با جزئیات کامل شرح دهد و از پرسیدن میزان حقوق و ساعت کاری ابایی نداشته باشید. آنگاه می‌توانید بدون هیچ نقطه ابهامی برای پذیرش شغل مورد نظر و انجام مسئولیت محول شده اقدام نمایید.

مسئله‌ای که کمتر به آن توجه می‌شود این است که استرس شغلی در خانم‌ها به مراتب نسبت به آقایان بیشتر است. به این دلیل که بسیاری از خانم‌ها در محیط کار از شرایط شغلی یکسانی نسبت به آقایان برخوردار نیستند. فشار کاری بیشتر باعث می‌شود که درگیری ذهنی زنان افزایش پیدا کرده و در نتیجه آن‌ها از میزان رضایت شغلی که به دنبال آن هستند برخوردار نشود.
در این بخش مسئله‌ای که وجود دارد این است که بسیاری از کارفرمایان موظف هستند به این موارد توجه داشته باشند. مدیرانی که از فشار کاری حسابداران خود مطلع هستند با کاهش تنش در محیط کار می‌توانند به بهبود شرایط کمک کنند.

چگونه استرس شغلی خود را کنترل کنیم؟

یکی از مهم‌ترین عوامل که باعث افزایش استرس شغلی می‌شود بار کاری است. برای آنکه بتوانید این شرایط را کنترل کنید و از عهده مسئولیت خود برآیید، بهتر است از همان ابتدا حیطه کاری خود را مشخص کنید. به عبارت بهتر تعیین کنید کدام یک از وظایف بر عهده شما می‌باشد. در این صورت می‌توانید دقیقا کارهایی که در حیطه شغلی شماست را انجام دهید.

استرس شغل حسابداری

به عنوان مثال اگر قرار است وظایف همکاران خود را انجام دهید بهتر است این کار را به صورت مشروط انجام دهید. به این دلیل که لطف انجام شده توسط شما وظیفه شغلی تعریف شده نیست. علاوه بر آن به کمک مدیریت و کنترل بر امور و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید می‌توانید بی نظمی و آشفتگی کارها را برطرف کرده و با مرتب سازی و اولویت بندی امور وظایف خود را یکی پس از دیگری انجام دهید.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که حسابداران به صورت مستقیم از مدیران و کارفرمایان خود دستور می‌گیرند، بنابراین هیچ کاری را بدون تایید آن‌ها انجام ندهید. به یاد داشته باشید که برای تنظیم و ثبت رویداد‌ها بدون مستندات و تایید کارفرما اقدام نکنید.
در محیط کار واقعی امکان آزمون و خطا وجود، بنابراین برای آزمایش یک فرایند بدون تجربه قبلی در محیط کار واقعی اقدامی انجام ندهید. سعی کنید با تحلیل و تجزیه رویدادها در آینده امور مالی را آنالیز کنید و از آیتم‌ها و قوانین مالیاتی اطلاع داشته باشید.

بهتر است برای کاهش استرس ارتباطات خود را با همکاران دیگر حفظ کنید و در عین حال با توجه به اصول حرفه‌ای گری حتی نزد نزدیک‌ترین و صمیمی‌ترین همکار خود اطلاعات شرکت را فاش نکنید. در کنار تمام آن‌ها از فنون مکاتبه در بخش مالی درون سازمانی و برون سازمانی اطلاع داشته باشید. این کار به شما کمک می‌کند تا حرفه‌ای‌تر گام بردارید.

به کمک رعایت این موارد می‌توانید شرایط کاری را برای خود بهبود دهید. علاوه بر موارد عنوان شده موارد و نکات دیگری نیز وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا شرایط را به نفع خود تغییر داده و در نتیجه استرس کاری خود را کاهش دهید. همانطور که به آن اشاره کردیم به کمک نظم و برنامه ریزی مشخص به راحتی قادر خواهید بود که این کار را انجام دهید.

 

ارتباط با ما
فهرست مطالب