فهرست مطالب

اظهارنامه انحلال شرکت‌ها

ثبت و ارسال اظهارنامه انحلال شرکت‌ها

اشخاص حقوقی که انحلال خود را اعلام نموده‌اند موظف به تسلیم دو نوع اظهارنامه جداگانه می‌باشند. اظهارنامه موضوع ماده ۱۱۴ و ماده ۱۱۶ به اشخاص حقوقی منحله اختصاص داده شده است:

اظهارنامه موضوع ماده ۱۱۴ ق.م.م که از تکالیف آخرین مدیر یا مدیران شخص حقوقی بوده و بایستی قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی یا سایر ارکان صلاحیت‌دار که برای اتخاذ تصمیم نسبت به انحلال شخص حقوقی دعوت شده است، به اداره امور مالیاتی ذیربط تسلیم گردد. این اظهارنامه حاوی صورت دارایی و بدهی شخص حقوقی در تاریخ دعوت برای اتخاذ تصمیم جهت انحلال می‌باشد.

اظهارنامه موضوع ماده ۱۱۶ ق.م.م که از تکالیف مدیران تصفیه می‌باشد و بایستی ظرف شش ماه از تاریخ انحلال (تاریخ ثبت انحلال شخص حقوقی در اداره ثبت شرکت‌ها) به اداره امور مالیاتی مربوط تسلیم و مالیات متعلق نیز پرداخت گردد. این اظهارنامه مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی می‌باشد‌.

تاریخ تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی منحله موضوع ماده ۱۱۶، شش ماه از تاریخ ثبت انحلال شخص حقوقی در اداره ثبت شرکت‌ها می‌باشد. در صورتی که تاریخ تعیین شده جهت مهلت مقرر قانونی موضوع ماده ۱۵۷ که در ذیل تبصره ماده ۱۱۸ اعلام گردیده، تاریخ درج آگهی انحلال در روزنامه رسمی کشور می‌باشد‌. پیش از مطالعه ادامه مطلب؛ در نظر داشته باشید که شما می توانید با اطمینان خاطر، کلیه خدمات مربوط به اظهار نامه های مالیاتی، خدمات حسابداری و همچنین مشاوره مالیاتی در اصفهان را به موسسه حسابداری کوشا اندیشان ماهان بسپارید.

اظهارنامه انحلال | کوشا اندیشان

چنان‌چه در بین دارایی‌های شخص حقوقی که منحل می‌شود زمین‌، ساختمان، حق واگذاری محل، سهام یا سهم الشرکه یا حق و تقدم سهام شرکت‌ها وجود داشته باشد، جهت محاسبه مالیات اشخاص حقوقی منحله ارزش دفتر دارایی یا دارایی مذکور جزو اقلام دارایی‌های شخص حقوقی منحل شده منظور نمی‌گردد و از طرف دیگر نیز معادل همان ارزش دفتری از جمع سرمایه و بدهی کسر می‌گردد.
ضمناً لازم به یادآوری است که مالیات متعلق به املاک بر اساس مقررات ماده ۵۹ و مالیات متعلق به سهام و سهم الشرکه و حق تقدم سهام طبق مقررات تبصره‌های ماده ۱۴۳ تعیین و مطالبه می‌گردد.
برای مطلع شدن از تمامی این مراحل می‌توانید از مشاوره مالی و مالیاتی اصفهان راهنمایی‎های کامل را دریافت کنید.

مالیات انحلال اشخاص حقوقی چگونه است؟

برای تعیین ماخذ مالیات انحلال اشخاص حقوقی باید ابتدا به درآمدها و هزینه‌های شخص حقوقی منحله از اول سال مذکور لغایت تاریخ انحلال شخص حقوقی در اداره ثبت شرکت‌ها رسیدگی نموده و سود یا زیان دوره مذکور را مشخص کرد. پس از تعیین سود و زیان مربوطه ترازنامه‌ای به تاریخ روز انحلال تهیه می‌گردد که ضمن منظور نمودن سود و زیان دوره انحلال، دارایی‌های آن با رعایت تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۱۱۵ تعیین شده و سپس بدهی‌ها و سرمایه پرداخت شده و اندوخته‌ها و مانده سودهایی که مالیات آن قبلاً پرداخت گردیده است، از آن کسر می‌گردد و در نتیجه ماخذ محاسبه مالیات انحلال شخص حقوقی حاصل می‌گردد.

نکته مهم در این خصوص این است که علیرغم احتساب زیان سنواتی و هزینه‌های قبل از بهره‌برداری در طرف دارای ترازنامه، نباید در محاسبه مالیات انحلال، آن‌ها را به عنوان دارایی ارزیابی نمود زیرا در واقع آن‌ها یک نوع هزینه هستند.

ثبت اظهارنامه انحلال | کوشا اندیشان

مالیات مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی که منحل می‌شوند (به استثنای مالیات مقطوع دارایی‌های املاک و سهام یا سهم الشرکه یا حق و تقدم سهام شرکت‌ها)، به نرخ ۲۵ درصد موضوع ماده ۱۰۵ق.م.م می‌باشد. اشخاص حقوقی منحله پس از انحلال نیز باید باید جهت ختم امر تصفیه نسبت به اخذ و پلمپ دفاتر قانونی اقدام نمایند.
چنانچه بعد از پرداخت مالیات‌های موضوع ۱۱۴ لغایت ۱۱۶ درآمدی کسب نمایند که مشمول مالیات مقطوع فصل املاک و سهام یا سهم الشرکه و حق تقدم سهام (نرخ ماده ۵۹ و تبصره های ماده ۱۴۳) نباشد، طبق مقررات مشمول مالیات بردرآمد خواهد بود.

ارتباط با ما
فهرست مطالب